Sikertörténeteink

Az SRM System hengerezést kb. 1 évvel ezelőtt kezdtem, akkor a nagyobb futások után jelentkező masszív izomláz oldására. Később a többiek tapasztalata alapján már az izomláz megelőzésére is használtam. Tapasztalatom szerint a sport utáni alapos és lassú hengerezés sokat javít az izomfáradtságon, erőteljesen nyújt, komfortérzetet javít! A legmasszívabb izomláz is 1-2 naposra redukálódik a használattal. A hátulütője, hogy néha fáj… viszont utána jobb lesz 🙂

De ami számomra a legfontosabb érv a henger használata mellett (és amiért saját eszközt is beszereztem tőled): az elmúlt évben kétszer is volt a futástól hosszan tartó, fájdalmas térdsérülésem. Mindkét esetben a kineziotape-en kívül a henger használata oldotta meg ezeket. A hengerezés csökkentette a fájdalmat, megnyújtotta a görcsös-feszes térd körüli izomzatot és jócskán felgyorsította a gyógyulást – csökkentve ezáltal a kényszerpihenő miatti teljesítmény-visszaesést.

Ma már el sem tudom képzelni, hogy ezen a szinten (pedig én csak a haladó-amatőr vagyok) a futást hogyan lehetne hengerezés nélkül kivitelezni?!

Nagyon köszönöm a sok segítséget!

J. Anett

Három gyermek édesanyja vagyok. Terhességem során és azt követően sajnos a csípőmnél és a vállamban is nagyobb megterheléskor fájdalom jelentkezett. A fájdalom megjelenésekor az SMR hengert használom, amit így mindig sikerül elmulasztanom és most már egyre kevesebb alkalommal jön elő.
Kardos Nándorné Bede

A képzés óta szinte minden edzésemen alkalmazom az SMR hengert. Nagyon jó megélni az edzettjeim pozitív visszajelzéseit a hengerről és látni, hogy befolyásolja a mozgásuk minőségét, növeli a mozgástartományukat, akár gyakorlatról-gyakorlatra.
Az egyik legkedvesebb az volt, amikor az egyik tanítványom, aki még csak 20-as évei végén jár, az első használat után azt mondta: “Óh de jó ez Anita, már nem mozgok úgy, mint egy nyugdíjas, ez egy csoda!”
Az eszköz által teljesebb az életem, mert tudok tenni még valami pluszt az egészségükért, és ez leírhatatlanul nagy lehetőség és hihetetlenül jó érzés. 🙂
Pap Anita

A henger csodákat művel, minden edzésen használjuk, és már szinte minden tanítványom alkalmazza otthon is.
Eszes András

Remekül alkalmazható a reggeli nyak elalvásokra mind a [K-Active] tape, mind az SMR henger!
Horváth Szilvia

Mindig is hatalmas gondot jelentettek a kötött izmaim, főleg hogy táncos-artistaként dolgozom. Itt ugye az egyik sarkalatos pont az izomzat ruganyossága, nyújthatósága. Nekem sajnos a sok edzéstől és nyújtástól hajlamosak az izmaim letapadni, csomósodni. Sérültem is már emiatt.
Amikor először találkoztam az SMR hengerrel, tudtam hogy EZ AZ! Erre van szükségem. Azóta is szinte minden nap használom és áldom a nevét aki kitalálta, és azét, aki megmutatta!
Rieberger-Kiss Borbála

Alkalmazásával elmúlt az időnként jelentkező fájdalom az alsó háti szakaszomban. Sokkal gyorsabb a regeneráció, a testem könnyedebb, mozgékonyabb. A vendégeim körében is nagy sikert arat, az eszköz hozzájárult a szakmai előmenetelemhez.
Oravecz István

Egy sérülésem után 5 hónappal még kb. 25-30 fok elmaradásom volt térdízületi flexióban, ami néhány hengerezés után kb. a felére csökkent!
K. Éva

Pilates oktatóként használom a hengert a vendégeimnél, amikor úgy érzem, hogy bármiben is a segítségünkre lehet. Természetesen én is szoktam alkalmanként használni, amikor szükségesnek érzem. Saját magamon is érzékelem a henger jótékony hatásait, használatának fontosságát s ezt a vendégeimen elért eredmények is alátámasztják.
K. M. Mónika

Izomlázas területeken már a hengerről felállva könnyebb, kellemesebb a mozgás. Fejfájást enyhít a hátsó láncot hengerelve.
C. Tünde

Egy discectomián(2013) átesett páciensemnél nagyon bevált a lumbalis szakaszon, 4-5 hengeres alkalmat követően a fájdalmai megszűntek. Piriformis lazításra a legkiválóbb módszer.
U. Marianna

Négy éve gerincsérvet diagnosztizáltak nálam, ami évente kiújult. Roppant kellemetlen volt nyáron nyaralás helyett kórházba járni, majd évet ismételni, mivel ekkor az érettségi időszakában újult ki. Azt hittem, hogy sosem élhetek megint teljes életet, mint azelőtt, és mindig arra kell figyelnem ezentúl, hogy mit nem tehetek.

Majd ezt követően az interneten megismerkedtem az SMR hengerrel és szerencsémre egy ismerősömnél ki is tudtam próbálni. Olyan hatásosnak bizonyult,hogy elmentem egy tanfolyamra, hogy többet megtudjak róla. Ez előtt már a délelőtt folyamán elkezdett fájni a derekam, délutánra pedig olyan kötötté vált, mint a beton. Hála az SMR hengernek ez a sérv miatti kényszertartásommal már a múlté. Kitűnően kiegészíti a gyógytorna során végzett feladataimat. Így sokkal hatékonyabb.

Szabó Tamás

Majdnem 10 éves kisfiam egyszer járt Zsuzsi hengerező óráján. Azóta nem csikorgatja éjszakánként a fogát. Köszi Zsuzsi!
Kati

Az SMR henger használatával kapcsolatban nagyon jó tapasztalataim vannak, minőségi javulás történt a gyakorlásomban. A vendégeim is megkedvelték az eszközt, órák előtt rendszeresen használjuk és már többen rendeltek otthoni használatra is. A gyerekek ösztönösen használják, szeretik. Minden háztartásba kellene egy ilyen “masszőr” 🙂 Nagyon örülök, hogy megtanultam a használatát és hogy tovább tudom adni, lelkesedésemmel már elég sok jógázót “megfertőztem” 🙂
Czvikli Zsuzsanna

Gyógymasszőrként ráébresztem a vendégeim figyelmét az SMR henger és a masszázs fontosságára.
Nagyon jók a visszajelzések 🙂
Feketéné Ágnes

Azt gondolom, hogy igazán szerencsésnek érezhetem magam, hogy én leginkább „csak” a sportolás utáni regeneráció miatt használom a hengert nap, mint nap! Remélem ez még jó sokáig így is lesz!

Lassan 2 éve, hogy rendszeresen futok és ezen idő alatt fokozatosan emeltem a megtett km-im számát! Neked hála, jól alakult, hogy szinte ezzel egy időben ismerkedtem meg az SMR System henger használatával is. Egészen biztos vagyok benne, hogy a henger használata nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ezen időszak alatt végig sérülésmentesen tudtam folytatni edzéseimet!

Már az első alkalommal nagyon megtetszett és szinte rögtön éreztem jótékony hatását! Furcsa, sokszor fájdalmas érzés, ahogy a hengerezés által a becsomósodott izomrostok kilazulnak. Mára már megtanultam, hogy ezek engem szolgáló fájdalmak, melyek segítik a mielőbbi regenerálódást. Azt is megtapasztaltam, hogy egy-egy számomra keményebb edzés után nem érdemes kihagyni a „gurulászást”, mert megbosszulja magát másnap izomláz, illetve a következő edzésen sokkal merevebb végtagok, ezáltal nehézkesebb mozgás formájában. Ez már egy nagyon szoros barátság, a henger és én elválaszthatatlan társakká váltunk!

Nem tudok elég hálás lenni Neked, hogy összehoztál minket 🙂 !

Emese

Rendszeresen használom a hengert. Nem is értem, hogy élhettem nélküle. 🙂 A napi feszültség levezetésére ideális, jobban alszom hengerezés után.
Halmos Hajnal

Az azonnali hatása: megkönnyebbülés, felszabadulás érzése.
A. Ildikó

Rendkívül sokat javult a rugalmasságom, csökkent a feszesség a végtagjaimban, és a nyakamban is.
István

Szerintem ez egy szuper eszköz, bármennyire is egyszerűnek tűnik. Meg mondom őszintén, hogy most az elmúlt 2 hétben minden nap több mint 20 km bicikliztem és majdnem minden nap utána hengereztem. Aztán kipróbáltam, hogy egy napig nem csinálom, van-e változás. Persze volt 🙂 Sokkal jobban fájtak a lábaim, izomlázam volt, ami előtte nem, és így sokkal nehezebben is ment a tekerés. Ezek után mindenkinek ajánlani fogom!
L. Endre

Az egyik bokám 3 éve kifordult, mert leestem a lépcsőn. Nem tört el, de azóta instabil és hajlamos spontán módon lemerevedni egy mozdíthatatlan állapotban, akkor ráterhelni sem bírok járás közben. Mióta hengerezem a vádlimat, számottevően csökkentek ezek a spontán, görcsös, mozdíthatatlan állapotok!
M. András

Saját magamon is használom és azóta energikusabb vagyok, kevesebbet fáj a hátam! Testvérem is energikusabb, könnyebben kel fel reggelente.
B. Nikolett

Megosztás